Bart C. bekent ontucht met zeven meisjes, wil behandeling

DE BILT/UTRECHT - Bart C. heeft vandaag in de rechtbank laten weten een verklaring af te willen leggen. De 27-jarige Utrechter wordt ervan verdacht zeven kinderen seksuele handelingen bij hem te hebben laten verrichten. Dat bleek tijdens de pro-formazitting, waar de verdachte voor het eerst voor de rechter stond.
Zijn advocaat Chris Hesen vertelde na afloop dat Bart C. tot dusver de ontucht met twee meisjes heeft toegegeven en een vergelijkbare verklaring wil afleggen over de meest recente beschuldigingen. Hesen laat aan RTV Utrecht weten dat C. zich realiseert dat hij fout heeft gehandeld. De verdachte wil zich laten behandelen.
"Ik sta zeker open voor verhoor", verklaarde C. in de rechtszaal. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid en ben opgelucht dat ik mijn verhaal kan gaan vertellen tegen de politie. Ik wil zo wat onrust wegnemen bij de ouders en in de maatschappij en enkele nuances aanbrengen." Tot op heden viel hij terug op zijn zwijgrecht.
Naast de zeven gevallen van ontucht zou C. aan een achtste kind zijn geslachtsdeel hebben laten zien. De slachtoffers zijn meisjes tussen de 4 en 10 jaar oud.
De officier van justitie wil extra psychologisch onderzoek van C. De inhoudelijke behandeling zal op 30 januari plaatsvinden. De verdachte blijft tot die tijd vastzitten.
De ouders van de slachtoffers hebben de zaak in het bijzijn van hun advocaat live gevolgd, vanuit een naastgelegen zaal. Ze zijn daardoor niet direct geconfronteerd met C.

ONZEDELIJKE HANDELINGEN

Bart C. werd eind augustus aangehouden, nadat de ouders van twee meisjes aangifte tegen hem hadden gedaan. Toen de zaak openbaar werd gemaakt kwamen er meer meldingen van mogelijk misbruik.
C. werkte al vijf jaar bij Partou en had een Verklaring Omtrent het Gedrag, ook wel bekend als een verklaring van goed gedrag. De schok bij ouders en kinderen was groot, te meer omdat hij erg geliefd was. De verdachte deed eind augustus een zelfmoordpoging in zijn cel. Na een korte ziekenhuisopname moest hij terug naar de gevangenis, waar hij nog steeds vastzit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.