Instellingen

Bestuursblunder kost Warande vier ton

© RTV Utrecht
ZEIST - Zorginstelling Warande moet de ontslagen bestuursvoorzitter Moniek van Jaarsveld zo'n 400.000 euro betalen. Van Jaarsveld werd vorig jaar ontslagen na problemen bij de oudereninstelling met zeven vestigingen op de Utrechtse Heuvelrug.
Vorig jaar werden de wooncentra De Loericker Stee in Houten en Schutsmantel in Bilthoven onder verscherpt toezicht gesteld. Warande werkte hard om de boel weer op orde te krijgen. Dat lukte deels, maar de patiëntendossiers bleken nog niet voldoende bijgehouden.
De Raad van Toezicht zegde daarop het vertrouwen op in de bestuursvoorzitter. De rechter oordeelt nu dat de toezichthouders te snel hebben gehandeld. Van Jaarsveld heeft te weinig tijd gehad om te reageren op de zorgwekkende signalen.
Volgens de rechter heeft Warande ernstig verwijtbaar gehandeld door niet de juiste procedure te volgen bij haar wens om afscheid te nemen van Van Jaarsveld. "Zij is zonder goede gronden op non-actief gesteld en er is geweigerd met haar te spreken over herstel van de arbeidsrelatie", aldus de kantonrechter.
Door de fouten in de ontslagprocedure moet de zorginstelling Van Jaarsveld nu 14 maanden doorbetalen. Daar bovenop komt ook nog een ontslag- en schadevergoeding. Dat maakt in totaal een bedrag van 400.000 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.