Tips over moord op Utrechtse oma Bindi blijven binnenkomen

UTRECHT - Er zijn meer dan 100 tips binnengekomen bij de politie over de moord op de in 2005 vermoorde Utrechtse 'oma Bindi'. Het SBS-programma Cold cases: Dader gezocht besteedde dit weekend uitgebreid aandacht aan de zaak.
Gisteren waren er al meer dan 45 tips binnen, vanmiddag bevestigt politiewoordvoerder Bernhard Jens tegenover RTV Utrecht dat het aantal inmiddels boven de honderd ligt. Bovendien komen er nog steeds nieuwe tips binnen.
"Daar zijn we heel blij mee", aldus Jens. "Het is te vroeg om te zeggen of er iets tussen zit waar we wat aan hebben. Een aantal tips zijn we goed aan het bekijken. We gaan met de mensen die daarmee gekomen zijn in gesprek."

OMA BINDI

De 93-jarige Ger Bindi, Oma Bindi voor velen, was voor Utrechters een bekend figuur, omdat ze jarenlang een ijssalon in de stad had gerund. Haar lichaam werd op 9 juni 2005 aangetroffen in haar huis aan de Gruttersdijk. Ze was met messteken om het leven gebracht.
Een coldcase-team heeft de twaalf jaar oude zaak onlangs opgepakt. Eerder werd al vastgesteld dat de hoogbejaarde vrouw waarschijnlijk uren later is overleden dan voorheen werd aangenomen. De recherche denkt daardoor ook een duidelijker beeld van de dader te hebben.
De familie van Bindi heeft goede hoop dat het mysterie rond haar dood alsnog opgelost kan worden. "Voor mij voelt het alsof de gouden tip ieder moment kan komen", vertelde haar kleindochter Sandra eerder aan RTV Utrecht. "Het zou iets heel kleins kunnen zijn, wat meteen een wereld van verschil maakt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.