Instellingen

Forse financiële tegenvaller voor gemeente Oudewater

OUDEWATER - De gemeente Oudewater krijgt dit jaar te maken met een forse financiële tegenvaller. Zoals het er nu naar uitziet wordt het sociale budget voor zaken als jeugdhulp, begeleiding en dagbesteding overschreden met 1,2 miljoen euro.
Gemeenten namen in 2015 veel van deze taken over van de overheid. Volgens de gemeente Oudewater was het niet goed mogelijk om vooraf een reële inschatting te maken van het aantal aanvragen voor jeugdhulp, begeleiding en dagbesteding. Pas achteraf vallen het aantal hulpaanvragen en de daarmee samenhangende uitgaven vast te stellen, stelt de gemeente.
Voor dit jaar is de overschrijding nog geen onoverkomenlijk probleem, omdat de gemeente een reserve-budget heeft waar een beroep op gedaan kan worden. Financiënwethouder Bob Duindam: "Dat is een flinke aanslag op de reserve, maar op deze manier ondervangen we het probleem voor 2017. Voor zowel 2017, 2018 en volgende jaren gaan we in gesprek met alle betrokken partijen om te kijken welke maatregelen nodig zijn om het inhoudelijke en financiële probleem op te lossen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.