Strenge beveiliging Altrecht Den Dolder verlengd

DEN DOLDER - De extra beveiliging en bewaking op en rond het terrein van Altrecht in Den Dolder worden verlengd tot 15 januari. Dat heeft burgemeester Koos Janssen de gemeenteraad van Zeist gemeld op vragen van de VVD. Dat meldt het AD.
Het terrein van Altrecht wordt extra streng beveiligd, nadat bekend werd dat patiënt Michael P. wordt verdacht van de moord op de Utrechtse Anne Faber. Dit leidde tot veel onrust en gevoel van onveiligheid onder de inwoners van Den Dolder. Op en rond het terrein wordt nu 24 uur per dag gesurveilleerd.
De extra strenge beveiliging zou eerst drie weken duren en is nu met twee maanden verlengd. Als dat niet genoeg is, wordt de termijn volgens het AD weer met twee maanden opgerekt. Burgemeester Janssen zei net zolang door te gaan "tot het naar ons gevoel klopt".
Ook gaat de gemeente door met gesprekken met omwonenden om te horen hoe veilig zich ze voelen.
Naar de situatie in de kliniek van Altrecht Aventurijn lopen twee onderzoeken van de Inspectie van Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugdinspectie. Mogelijk dat een quickscan hiervan volgende week al klaar is, aldus burgemeester Janssen.