Instellingen

Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van "gewetenloze en hondsbrutale" babbeltruc

UTRECHT - Een hoogbejaarde vrouw uit het Utrechtse Parkwijk is tijdens het doen van boodschappen slachtoffer geworden van een babbeltruc. De politie spreekt van "een misdrijf uit de categorie 'laag bij de grond, gewetenloos en hondsbrutaal'".
Nadat de 89-jarige vrouw boodschappen had gedaan bij de Lidl in het winkelcentrum Parkwijk, werd zij aangesproken door een man met een kind. De man deed zich voor als medewerker van de Lidl en beschuldigde het slachtoffer ervan spullen te hebben gestolen in de winkel.

PINPAS

"Het tweetal bleef met de vrouw meelopen tot aan haar woning op de Vlindersingel. Zij bleven hardnekkig volhouden dat de vrouw had gestolen en dat zij alsnog de kans kreeg om af te rekenen. De man en het kind zetten de vrouw stevig onder druk en zij wisten zich zelfs haar woning aan de Vlindersingel binnen te praten", aldus de politie in een bericht op
.
De twee zetten de vrouw onder druk om haar pinpas met pincode af te geven. Daarmee werd later die middag "een groot geldbedrag" gepind bij de Rabobank aan de Nieuwe Vaart in Vleuten. Het zou om een bedrag van meer dan 1.000 euro gaan.

GETUIGEN

De politie zoekt getuigen van het incident. De man wordt omschreven als "een blanke man van 25 jaar oud, met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter". Hij was gekleed in een licht gekleurde joggingbroek en een licht gekleurd fleecejack. Het kind was 12 à 13 jaar oud, blank met donkerblond haar. Het kind sprak geen Nederlands en was netjes gekleed.
Het slachtoffer is een vrouw van 89 jaar, grijs haar, gekleed in een zwarte jas, een grijze pantalon en zwarte schoenen. Zij liep met een donkergroene rollator.
De politie vraagt mensen die de vrouw met de twee verdachten hebben gezien in de omgeving van het winkelcentrum, of op de weg naar haar woning aan de Vlindersingel contact op te nemen. Ook mensen die de man en het kind hebben gezien bij de Rabobank in Vleuten worden gevraagd contact op te nemen.

De politie zoekt getuigen van het incident waarbij een bejaarde vrouw "op een listige manier" geld afhandig werd gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.