Instellingen

Van der Zweth nieuwe lijsttrekker van PvdA Utrecht

© PvdA Utrecht
UTRECHT - De leden van de PvdA Utrecht hebben Rick van de Zweth gekozen als lijsttrekker. Hij gaat richting de gemeenteraadsverkiezingen proberen de partij weer op de kaart te zetten in de stad.
De Pvda zit nu niet in het stadscollege, dat bestaat uit D66, GroenLinks, VVD en SP. Van der Zweth vindt het nodig om weer het "eigen linkse geluid te laten horen. In de gemeenteraad en daarbuiten". De PvdA heeft vijf zetels in de gemeenteraad.
Wat Van de Zweth betreft wordt Utrecht meer een eenheid. Hij ervaart namelijk te weinig ontmoeting, te weinig uitwisseling en te weinig samenleving in de stad. "Liever een sociale, gemengde wijk, dan een woontoren in het stationsgebied", zei de kersverse lijsttrekker in zijn eerste speech.
Twee dagen geleden werd al een concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar gepubliceerd, met daarop veel jonge nieuwkomers. Naast de 26-jarige lijsttrekker Van der Zweth staan in de top 5 nog twee nieuwe namen: de 36-jarige Hester Assen op plek twee en de 33-jarige Ilse Raaijmakers op vier. Op nummer drie staat raadslid Bülent Isik. De top 5 wordt compleet gemaakt door Mounhim Tahtahi.
Van der Zweth is nu verzekerd van de eerste plek op de defintieve lijst. De overige kandidaten moeten wachten tot de ledenvergadering van 22 november.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.