Woerdenaren blijven zich verzetten tegen bomenkap

WOERDEN - Omwonenden blijven zich verzetten tegen de bomenkap op de Van Kempensingel in Woerden. Ondanks dat het college heeft besloten dat er gekapt gaat worden omdat de wortels het trottoir omhoog drukken.
Ze wenden zich daarom nu tot raadsleden in de hoop dat zij nog bezwaar kunnen maken. Eén van de raadsleden die zich het lot van de bomen aantrekt is Elias Bom van STERK Woerden.

BOMEN

Samen met vijf andere partijen heeft hij inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Ze snappen niks van de kap omdat de bomen gezond zijn en geen gevaar vormen.
Volgens de politici is er ook geen sprake van een eenduidig beleid. "Het zijn beeldbepalende bomen op de Van Kempensingel, zoals we dat dan noemen. Op een andere plek in de gemeente wilden bewoners de bomen graag weg hebben langs de singel en daar werd toen gezegd dat het niet kan omdat ze beeldbepalend zijn. En nu kan het aan de andere kant van de stad wel", aldus Bom.

GEMEENTE

De gemeente snapt de zorgen van de bewoners, maar zegt dat het besluit wel overwogen is genomen. De wijk wordt gerenoveerd en als onderdeel daarvan moeten de bomen wijken.
Volgens een woordvoerder komen er ook kleinere bomen voor terug, zodat het voetpad in de toekomst niet weer opgeknapt hoeft te worden omdat er tegels omhoog gedrukt worden.

KAP

De opdracht ligt al bij de aannemer, maar het is onduidelijk wanneer de bomen precies gekapt gaan worden. "Er wordt nog even gewacht omdat de bezwaarmakers zich tot de raadsleden wenden. Het kan zijn dat de wethouder nog een toelichting moet geven of het kan nog besproken worden in een commissievergadering", aldus woordvoerder Gerold Borsboom namens de gemeente.