Omwonenden spoorlijn Soest winnen strijd tegen dubbeldekkers

SOEST - De luidruchtige dubbeldekker-treinen rijden vanaf volgende maand niet meer over de spoorlijn door Soest. Dat heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt.
Met ingang van zondag 10 december zet de NS alleen nog de veel stillere sprinters in op het traject tussen Utrecht en Baarn. Burgemeester Rob Metz laat in een schriftelijke reactie weten dat hij blij is met de oplossing. "Blij dat onze gezamenlijke inspanningen uiteindelijk tot dit resultaat hebben geleid en dat hiermee eind dit jaar een einde komt aan de overlast."

SPOORVERDOVEND

Ook de omwonenden die zich hebben verenigd in de actiegroep Spoorverdovend Soest zijn opgelucht. "Ik ben dolgelukkig, de fles champagne staat klaar", aldus woordvoerder Sylvia Revoort.
Voor de zomer plaatste ProRail al vetpotten op het spoor, om de geluidsoverlast te beperken. "Met die smeerpotjes waren we al heel blij, want die haalden in ieder geval het gegier van de rails af," aldus Revoort. "Maar er waren nog steeds veel mensen die erg last hadden van het gestamp van de zware dubbeldekkers. Deze beslissing is de kers op de taart."
Ook de sprinters maken geluid, geeft ze toe. "Daarbij hoor je dat er een trein gaat, maar het is niet zo dat je in elkaar krimpt."
Volgens Revoort heeft Spoorverdovend Soest nu alle doelen bereikt, sinds de dubbeldekkers in 2016 over het traject begonnen te rijden.
Wanneer het op het spoor niet volgens planning verloopt, kan het voorkomen dat er bij wijze van uitzondering nog een dubbeldekker over het spoor rijdt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.