Instellingen

"Kinderopvang De Bilt handelde juist volgens boekje na ontdekking misbruik"

DE BILT/UTRECHT - Bij kinderopvang Partou in De Bilt waren toch niet eerder signalen van misbruik. Gjalt Jellesma van BOinK, de belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang, laat weten zich gisteravond versproken te hebben als gast bij UVandaag.
Jellesma zat in de uitzending naar aanleiding van de rechtszaak tegen Bart C., die wordt verdacht van ontucht met zeven meisjes op de kinderopvang. Bij een achtste slachtoffer zou hij schennis hebben gepleegd.
"Het is een misverstand, ik heb verschillende onderwerpen te snel met elkaar verbonden", aldus de studiogast. "Daardoor is in het interview de situatie totaal verkeerd weergegeven."
Jellesma benadrukt dat Partou juist volgens het boekje heeft gehandeld. "In De Bilt is er vanaf het eerste signaal adequaat gereageerd. De man is opgepakt, ouders zijn netjes geïnformeerd. Ik wilde verwijzen naar andere situaties, omdat nog te vaak signalen worden gemist."
Ondanks de hoogst ongelukkige verspreking hoopt hij dat zijn voornaamste punt goed is overgekomen. "De kinderopvang heeft een cultuuromslag nodig. Medewerkers moeten heel goed kijken naar collega's. Als iemand iets te fysiek met kinderen omgaat, moet er worden geconfronteerd. Maar ook als een medewerker te boos reageert, of kinderen te weinig aandacht geeft. Je zou moeten kunnen aangeven dat gedrag ten opzichte van kinderen niet helemaal geschikt is, zonder dat je dan meteen in een onprettige situatie terecht komt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.