Petitie tegen Utrechts horecaplan ruim 1300 keer getekend

UTRECHT - De petitie tegen het plan om meer horeca toe te laten in de Utrechtse binnenstad, is door meer dan 1300 mensen ondertekend. Dat heeft actiegroep Binnenstad 030 bekendgemaakt.
Bewoners van het centrum zijn tegen het plan en startten daarom vorige maand een petitie. De initiatiefnemers vrezen dat de binnenstad verandert in een groot café.
"Er zijn buitengewoon veel plekken waar je lekker kunt eten en koffie kunt drinken", vertelt Egbert Wesselink van actiegroep Binnenstad 030. "De gemeente wil de horeca uitbreiden, de Oudegracht wordt daardoor één grote horecagoot. Het moet wel in balans blijven. Het is ook een woonwijk, het lijkt erop dat de gemeente dat niet beseft."
Wesselink vreest Amsterdamse taferelen. "Daar is de stad alleen nog maar gemaakt voor bezoekers. De gemeente gaat uit van het idee: hoe meer omzet, hoe beter. Daarmee maken ze de stad kapot."

ONDERNEMERS

De gemeente Utrecht wil met het plan meer ruimte bieden aan ondernemers. Zo mogen winkeliers bijvoorbeeld ook koffie schenken. Wethouder Jeroen Kreijkamp zei eerder dat de gemeente niet van plan is om heel veel meer cafés toe te laten. "Waar het kan misschien wel, waar het niet kan zeker niet."
Ook wil de wethouder de horeca en de buurt juist bij elkaar brengen: "We gaan regels opstellen zodat horeca-ondernemers goed contact en goed overleg met hun buren hebben. Dat ze afspraken vooraf maken, wanneer er bijvoorbeeld in een restaurant 's avonds muziek wordt gedraaid", aldus de wethouder.
De plannen liggen nog tot vandaag ter inzage bij de gemeente. De gemeenteraad buigt zich volgend jaar over het plan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.