Ondernemers Veenendaal willen snel oplossing voor Rondweg-Oost

VEENENDAAL - Er moet haast gemaakt worden met de verbreding van de Rondweg-Oost in Veenendaal. Dat lieten ondernemers gisteravond weten tijdens een informatieavond over de weg.
De provincie Utrecht wil een einde maken aan de verkeersdrukte en irritaties en onderzoekt daarom hoe de weg het beste verbreed kan worden. Er wordt al tijden over gesproken en op dit moment liggen er drie plannen op tafel voor de Rondweg-Oost.
Gisteravond werd er opnieuw een informatieavond georganiseerd. Ondernemers willen af van de files. "Ondernemers moeten investeren, die gaan zich nu drie keer bedenken: doe ik dat hier, of op een plek waar ik geen problemen heb met vastlopend verkeer? Dat kunnen we niet hebben", zegt ondernemer René Van Holsteijn.
Onder bewoners is er verdeeldheid. Een deel wil zonder vertraging de weg op, maar volgens bewoonster Yvonne Schuurman is de meerderheid juist tegen verbreding van de weg. "Er zijn zoveel tegens om te verbreden, bovendien zijn er een hoop andere oplossingen denkbaar waardoor de doorstroming verbetert."

PLANNEN

De drie plannen werden gisteravond gepresenteerd: niets doen, de weg verbreden naar twee keer twee rijstroken, of een verbrede Rondweg-Oost deels ondergronds aanleggen om geluidsoverlast voor omwonenden tegen te gaan.
Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof hoort keer op keer dat er geen eenduidige voorkeur is onder de Veenendalers. "Ik had het de inwoners gegund dat we het sneller zouden oplossen, maar dit is nu eenmaal de tijd die recht doet aan alle opmerkingen die gemaakt zijn."

VERBREDING

Als de provincie voor verbreding kiest, overweegt Schuurman naar de Raad van State te stappen. "Ik ben wel bereid om daar tegen op te treden, want dan vind ik het niet nodig wat er gebeurt."
Begin volgend jaar kiest Gedeputeerde Staten de oplossing die volgens hen het beste past. Dat lijkt verbreding naar twee keer twee baans te worden.

"Bij verbreding overweeg ik naar de Raad van State te stappen"
Geen eenduidig voorkeur onder Veenendalers over verbreding Rondweg-Oost

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.