Instellingen

Zelfverdedigingscursus in trek bij Utrechtse sportclub

© RTV Utrecht
UTRECHT - Sinds de dood van Anne Faber melden meer vrouwen zich aan voor een zelfverdedigingscursus. Die conclusie trekt de Utrechtse sportclub JUNO Self Defensie, die het aantal deelnemers de afgelopen weken zag stijgen.
Anne Fleur Schnepper komt net terug uit India, ze voelde zich daar vaak onveilig. Met de cursus wil ze leren zichzelf te verdedigen. "Ook al gaat alles mis, ik kan mezelf verdedigen", vertelt ze.
Instructrice Synthia geeft al jaren les in Krav Maga, een vechtsport. Met haar trainingen wil ze vrouwen weerbaarder maken. "Een op de drie vrouwen heeft in haar leven te maken met geweld, dat kan jou overkomen, maar ook iemand die je kent."
De dood van Anne Faber was voor Lilian van der Schaaf aanleiding om op cursus te gaan. Zelf had ze ook een keer een nare ervaring gehad. "Ik liep een keer met de hond in het bos en toen werd ik lastiggevallen door een potloodventer."
De Utrechtse Anne Faber raakte eind september vermist, haar lichaam werd na twee weken gevonden bij Zeewolde. Zedendelinquent Michael P. wordt ervan verdacht haar te hebben verkracht en gedood.

"Een op de drie vrouwen heeft in haar leven te maken met geweld"
Meer vrouwen melden zich aan voor een zelfverdedigingscursus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.