Le Guess Who? start met nieuw festival in Lombok

UTRECHT - In Utrecht start vandaag het meerdaagse festival Le Guess Who?, een internationaal gerenommeerd muziekevenement waar dagelijks zo'n vierduizend bezoekers op af komen. Nieuw dit jaar is dat de organisatie ook een apart festival organiseert voor inwoners van de wijk Lombok.
"In Lombok wonen zoveel verschillende mensen, die verdienen het om elkaar op een mooie manier te ontmoeten", vertelt Rinke Vreeken van de organisatie. "Er wonen mensen met verschillende culturele achtergronden met Turkse en Marokkaanse bakkertjes. Het is een hele diverse wijk."
Le Guess Who? is van oorsprong een festival waar niet alledaagse muziek te horen is. "Wat dat betreft is de wijk Lombok de best passende wijk voor ons festival. We vinden het ook altijd tof om nieuwe locaties aan te doen, dus toen zijn we in Lombok gaan kijken."
Het Lombok Festival is opgezet in samenwerking met verschillende locaties, muzikanten en bewoners uit de wijk en is gratis te bezoeken. Doel is dat het op termijn een zelfstandig buurtfestival wordt. Het evenement start morgen en duurt twee dagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.