RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Milieuwerkgroep: maak van Fort Honswijk geen toeristische attractie

HOUTEN - De Milieu Werkgroep Houten (MWH) is een petitie gestart tegen de plannen van de gemeente Houten voor Fort Honswijk. Onder de noemer 'Ik hou van Honswijk' protesteren ze tegen het idee om van het fort een grote toeristische attractie te maken.

De gemeente Houten is sinds oktober 2016 eigenaar van het fort en heeft er grootse plannen mee. In een onlangs gepresenteerd voorstel, staat dat de gemeente wil dat het fort jaarlijks 100.000 bezoekers gaat trekken. De locatie moet daarmee in de top 75 van toeristische bestemmingen in Nederland komen.

Om dat te bereiken wil de gemeente onder meer dat er een hotel en restaurant op het terrein komen. Ook moet er ruimte komen voor zaalverhuur, kantoren en evenementen.

De Milieu Werkgroep Houten ziet de plannen niet zitten. "Dit is een serieuze bedreiging van alles dat Fort Honswijk en omgeving nu juist zo aantrekkelijk maakt", oordeelt MWH. Volgens de organisatie is de omgeving helemaal niet berekend op al die extra bezoekers. Ook maakt de organisatie zich zorgen over de duizenden vleermuizen die overwinteren in het fort.

MWH roept de gemeente daarom op om te komen met kleinschaligere alternatieven voor het fort. "Met minder grote financiële en juridische risico's en veel beter in balans met de lokale belangen."

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht