Instellingen

Voedselbank Maarssen staat stil bij 5-jarig jubileum

MAARSSEN - De voedselbank in Maarssen bestaat vandaag precies vijf jaar. De vrijwilligers van de organisatie begonnen in 2012 met de vestiging en al snel bleek de dienst broodnodig.
"We zijn gestart met 26 huishoudens en dat groeide al snel tot 60 gezinnen", vertelt Marian de Winter van de organisatie. "Binnen de kerkengemeenschap in Maarssen kwam het verzoek vanuit Utrecht binnen met de vraag: wij krijgen steeds meer aanvragen, is het niet zinvol om in Maarssen een voedselbank te starten?"
Binnen een mum van tijd waren er genoeg vrijwilligers voor een vestiging in Maarssen. "Door de snelle groei hadden we de angst of we wel voldoende voedsel konden leveren, maar uiteindelijk is het gelukt", aldus De Winter. Inmiddels helpt de voedselbank ruim 100 gezinnen.
Tijdens de bijeenkomst vanmiddag nodigt de voedselbank alle vrijwilligers en leveranciers uit die de afgelopen vijf jaar hebben geholpen. "We hebben ze nog steeds nodig, dus we willen hen met een drankje bedanken en ze vragen om ons te blijven ondersteunen."

Voedselbank Stichtse Vecht is afhankelijk van vrijwilligers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.