Nog twee locaties in beeld voor nieuwe sporthal Soest

© Pixabay
SOEST - De nieuwe sporthal in Soest moet of op de Dorpsstreek in de wijk Overhees, of op de bestaande locatie Beukendal komen. Vier andere locaties die in beeld waren, zijn afgevallen, meldt het college van b&w.
Volgens het college is met bewoners en andere belanghebbenden per locatie gekeken naar de gevolgen van een nieuwe sporthal. Daarbij zijn zaken als inpasbaarheid, de verkeerssituatie en draagvlak bij de omwonenden meegewogen.
Uiteindelijk moet de gemeenteraad de knoop doorhakken. Dat gebeurt in de loop van volgend jaar.

PARKEERPROBLEMEN

Bewoners van Overhees zien de bouw van een nieuwe sporthal niet zitten. Volgens Henk Diemers van het bewonerscollectief MAVO voldoet Beukendal prima en zou een hal op de Dorpsstreek voor enorme verkeersproblemen zorgen.
''Overhees is een heel compacte wijk die begin jaren tachtig is gebouwd met een infrastructuur die toen functioneerde. Maar de wijk is uit zijn jasje gegroeid en de infrastructuur kan daar niet op aangepast worden.'' Elders in Soest kan dat volgens hem veel makkelijker.
De geselecteerde locatie op de Dorpsstreek is volgens Diemers bij uitstek ongeschikt: "De Dorpsstreek is de groene entree van de wijk. De oppervlakte is daar veel te klein, er is al een skatebaan en een sportveld dat onder meer door scholen wordt gebruikt.''
Ook om nog een andere reden is een sporthal op die plek niet passend, vindt de bewonersorganisatie: ''We hebben in Soest de laatste tijd veel last van vandalisme, hangjeugd en drugsdeals. Een sporthal zou uitnodigend werken voor dat soort praktijken.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.