RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

16 jaar geëist in zaak rond Utrechtse liquidatiebende

NIEUWEGEIN -

Tegen de 25-jarige Jason L. uit Amsterdam is zestien jaar cel geŽist voor het medeplegen en uitlokken van de moord op de 29-jarige Abderrahim 'Appie' Belhadj. Het slachtoffer werd vorig jaar mei naar een flat in Amsterdam Zuidoost gelokt en doodgeschoten.

Het OM spreekt van een "koelbloedige liquidatie", maar het is nooit duidelijk geworden waarom Belhadj is omgebracht. Volgens het OM staat wel vast dat Jason L. hem naar de flat lokte. Hij zou hem die bewuste nacht vele berichtjes hebben gestuurd.

Toen Belhadj bij de flat aankwam, werd hij opgewacht door een schutter die hem direct onder vuur nam. Ook deze schutter was volgens het OM door L. ingeseind. Het is nooit duidelijk geworden wie de dodelijke schoten gelost heeft.


LIQUIDATIEBENDE

De naam van slachtoffer Belhadj kwam ook voor in het proces rondom de Utrechtse liquidatiebende. Hij zou een potentieel slachtoffer zijn geweest van deze groep.

Tien leden van deze bende werden in 2015 opgepakt na een grote wapenvondst in Nieuwegein. De bendeleden bleken onder meer kalasjnikovs, handgranaten, munitie en gestolen Audi's te hebben.

Volgens het OM had de bende in gehuurde opslagboxen kant-en-klare 'uitruksets' klaarliggen, zodat ze snel in actie konden komen voor een moordaanslag.

Tijdens een rechtszaak tegen deze bendeleden bleek dat ze hun slachtoffers filmden voordat ze om het leven werden gebracht. Ook Belhadj kwam voor op deze beelden. Belhadj werd echter gedood toen de tien verdachten van de liquidatiebende al vastzaten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -