OM eist celstraf tegen jaloerse man die zijn vrouw ernstig mishandelde

VEENENDAAL - Tegen een man die afgelopen zomer urenlang zijn vrouw mishandelde, is vandaag drie jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het OM vindt dat poging tot doodslag is bewezen.
De man had app-berichtjes van zijn vrouw gelezen en dacht dat ze vreemd ging. Na een avond in de kroeg met zijn broer, kwam hij diep in de nacht thuis en kroop bij zijn vrouw in bed. Hij ging op haar zitten en zette een kartelmes tegen haar keel. Vervolgens gaf hij haar meerdere kopstoten. Ook dreigde hij haar dood te maken.

MISHANDELING DUURDE DRIE UUR

Volgens het OM duurde de bedreigingen en mishandelingen drie uur lang. De man had meerdere messen bij zich, tenminste vijf. Daarmee sneed of stak hij haar niet, maar hij verwondde de vrouw wel.
Om zes uur in de ochtend zei hij dat hij haar nu niet meer ging vermoorden. Als de gealarmeerde politie bij het huis komt, treffen ze de vrouw aan met verwondingen aan haar handen, een opgezwollen neus en bovenlip, een bijtafdruk op haar wang, blauwe ogen, striemen en opgedroogd bloed in haar hals, nek en keel.

GEEN ZIEKELIJKE STOORNIS

De man verklaarde dat hij de berichten had gelezen en haar wilde laten schrikken. Verder zegt hij zich niets te herinneren. Er is bij de man geen ziekelijke stoornis vastgesteld.
Het OM noemt het zorgelijk dat dit uit het niets is gebeurd. Er is daarom naast celstraf ook een lange proeftijd en een behandeling tegen hem geëist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.