Utrechtse dj's in Glazen Huis

UTRECHT - 3FM-dj Domien Verschuuren (29) uit Utrecht neemt voor de vierde keer zijn intrek
in het Glazen Huis voor de actie Serious Request. Hij krijgt in Apeldoorn gezelschap van twee debutanten en collega-dj's: Sander Hoogendoorn (29), die ook in de Domstad woont, en de geboren Utrechtse Angelique Houtveen (31).
Onder het motto 'Breng ze weer samen' wordt met de verzoekplatenactie in de week voor Kerst geld ingezameld waarmee het Rode Kruis verscheurde gezinnen kan herenigen. Volgens de hulporganisatie zijn wereldwijd 4 miljoen ouders en kinderen elkaar kwijtgeraakt door een ramp of oorlog.

DALENDE LIJN

De opbrengst van Serious Request, waarbij de Glazen Huis-bewoners niet mogen eten, laat sinds het piekjaar 2012 (13,8 miljoen euro) een dalende lijn zien. Vorig jaar bracht de actie in Breda (tegen longonsteking) ruim 8,7 miljoen euro op. Daarvan was maar liefst 2,5 miljoen euro toe te schrijven aan de onvoorziene nagellakactie van het doodzieke jongetje Tijn.

OPPEPPEN

Volgens een woordvoerster van 3FM gaat de zender de formule dit jaar oppeppen, maar ze wil nog niet zeggen hoe. "We zijn een jongerenzender, dus we zijn altijd bezig met vernieuwing."
In het dertienjarig bestaan van Serious Request is het pas de derde keer dat er een vrouw in het Glazen Huis plaatsneemt. De eerste was Claudia de Breij in 2004 op de Utrechtse Neude, in 2009 gevolgd door Annemieke Schollaardt.