Utrechtse manueel therapeut genomineerd voor beste zorgidee

UTRECHT - Manueel therapeut Floor Wijma maakt kans op Het Beste Zorgidee 2017. De Utrechtse bedacht de app Fit for the Floor, met trainingsschema's voor vrouwen die na een zwangerschap het sporten weer op willen pakken.
Wijma ontdekte na haar zwangerschap dat er nauwelijks goede programma's zijn voor sportieve kersverse moeders. "Vooral in de eerste fase zijn er bepaalde oefeningen die heel belangrijk zijn, met name als het gaat om het versterken en stabiliseren van de bekkenbodem en de spieren rondom. Daar zou echt de basis moeten liggen. Vanuit daar zou je steeds functioneler kunnen gaan trainen, en ook langzamerhand richting het volleybalveld of hardlopen."
Mocht Wijma als winnaar uit de bus komen dan gaat ze de app ook echt ontwikkelen. Ze denkt dat veel vrouwen baat hebben bij goede tips om weer fit te worden na de bevalling. "Ik zie in mijn werk jonge en oudere vrouwen, die bijvoorbeeld binnenkomen met rugklachten. Als je dan verder praat komt het er in heel veel gevallen op neer dat de klachten begonnen tijdens de zwangerschap of de bevalling, en dat het daarna nooit meer helemaal is goed gekomen."
De app neemt in de wedstrijd voor Het Beste Zorgidee op tegen een verlengde trapleuning en een armband die het aanleggen van een infuus eenvoudiger moet maken. Stemmen kan nog tot vrijdag 24 november, via de website van de competitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.