RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Ook in de winter is lopen op blote voeten gezond"

1/3
AMERSFOORT - Terwijl u de winterschoenen al dicht strikt iedere ochtend, loopt de Amersfoortse Mirjam Melai nog rustig een paar kilometer op blote voeten door bosgebied Birkhoven. "De onderkant van je voeten wordt wel koud, maar door de beweging wordt de bloedsomloop beter en blijft de rest van je voeten gewoon lekker warm", aldus de 'barefoot' trainer.

Margreet - alles behalve een blootloper - trekt haar sneakers uit om een stuk mee te wandelen. En dat bevalt opvallend goed! Herfstbladeren op je blote voeten, modder tussen je tenen en scherpe steentjes maken namelijk dat je wel langzamer met lopen. "Het maakt rustig, heel snel eigenlijk. En iets voelen aan je voeten is vele malen prettiger dan ik op weg hier naartoe kon bedenken", aldus Margreet. "Het voelt stoer, dat je de herfstkou ook aan je voeten voelt."

Onderzoeken wijzen uit dat regelmatig op blote voeten lopen - en dat hoeft echt niet in de herfst in het bos te zijn - de voeten sterker maakt, blessures voorkomt en spieren aanspreekt die anders niet gebruikt worden. Daarnaast zijn er veel enthousiaste geluiden uit het alternatieve circuit: Zo zou je blootvoets beter 'aarden' en zou het 'helend werken' voor mensen met psychische problemen.

Mirjam organiseert iedere maand 'blote voeten wandelingen' voor geinteresseerden, k in de winter.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -