Verwarde man aangehouden in Amersfoort, politie zet stroomstootwapen in

AMERSFOORT - De politie in Amersfoort heeft vannacht een verwarde flatbewoner aangehouden. De agenten voelden zich genoodzaakt om hierbij een stroomstootwapen in te zetten, nadat de man hen bedreigde met een mes.
De man gooide lege bierblikjes en een stenen beeld naar beneden. Ook zorgde hij voor geluidsoverlast. De politie probeerde de man aan te spreken, maar hij reageerde nergens op en liep vervolgens de lift van de flat aan de Lage Boog in. Nadat hij de lift uitkwam op de eerste etage, zagen agenten dat hij een mes in zijn hand had.
Uiteindelijk besloten agenten het stroomstootwapen in te zetten. Omdat de man op waarschuwingen over het stroomstootwapen niet reageerde, werd hij getaserd. "De man bood daarna verzet en beledigde een agent. Hij is overgebracht naar het bureau en zit vast voor bedreiging en belediging van agenten. Het mes is in beslag genomen", aldus de politie.

AFWEGING

"Voordat een politieagent een geweldsmiddel gebruikt, maakt hij altijd een afweging welk middel hij inzet. In dit geval heeft de politie bewust gekozen voor het gebruik van het stroomstootwapen", motiveert de politie de keuze voor dit middel.
"Het gebruik van pepperspray was geen optie in de relatief kleine ruimte in de lift, in verband met het risico op besmetting van collega's. De inzet van het vuurwapen had bij de man tot aanzienlijk groter letsel kunnen leiden, dan het gebruik van het stroomstootwapen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.