Instellingen

"Behoud intercitytrein tussen Woerden en Leiden"

© ANP
WOERDEN - Woerden moet er alles aan doen om de intercitytrein naar Leiden te behouden. Dat vinden verschillende politieke partijen in de gemeente.
Verschillende organisaties, waaronder en NS en de provincie, onderzoeken een plan waarbij er op het traject Utrecht - Leiden meer treinen gaan rijden, maar er geen intercity meer stopt in Woerden. Wel zouden er twee extra sprinters per uur gaan rijden op het traject, maar die doen er langer over.
Het doel is om een snellere verbinding te realiseren tussen Leiden en Utrecht. Progressief Woerden vindt het onacceptabel als de intercity daarbij Woerden overslaat. "De druk van autorijden hier in de Randstad is natuurlijk al hartstikke hoog", zegt fractievoorzitter Marieke van Noort. "Het helpt niet als de intercity niet stopt in Woerden. Zo worden mensen weer de auto in gejaagd."
De NS laat in een reactie weten dat er nog niets is beslist. "De komende maanden wordt deze optie onderzocht. Het is dan niet alleen de vraag of het kan, maar vooral of het wenselijk is. We willen weten hoeveel reizigers hier voordeel van hebben en hoeveel er nadeel van ondervinden", aldus een woordvoerder.
Formeel heeft de politiek niks te zeggen over het spoorboekje van de NS. Wel kan er gelobbyd worden om de treindienst aan te passen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.