Sportclubs SEC en Hees samen naar nieuwe locatie in Soest

© Caspar Huurdeman
SOEST - Soest wil de sportverenigingen vv SEC en vv Hees samen verhuizen naar een nieuwe locatie. Volgens de gemeente groeien beide verenigingen uit hun jasje op de huidige locaties en zijn de sportgebouwen gedateerd.
De gemeente wil daarom een nieuw gebouw neerzetten, naast de atletiekbaan aan de rand van het bosgebied aan de Wieksloterweg O.Z. Het is de bedoeling dat daar één groot nieuw sportgebouw komt met vier velden. De verenigingen blijven zelfstandig, maar kunnen wel elkaars velden en faciliteiten gebruiken.
Volgens de gemeente heeft het plan meerdere voordelen. Zo krijgt hockeyvereniging MHC meer ruimte als buurman vv SEC vertrekt. Er kan daardoor een extra hockeyveld aangelegd worden.
NATUUR
Het terrein dat vrijkomt bij het vertrek van vv Hees wordt teruggegeven aan de natuur. "De plek waar vv Hees nu zit, heeft een hogere natuurwaarde dan de plek naast de atletiekbaan. Door het gebied rondom vv Hees terug te geven aan de natuur kunnen we een mooi aaneengesloten natuurgebied creëren wat past binnen het provinciale beleid", zegt de gemeente.
De nieuwbouw voor de twee clubs naast de atletiekbaan betekent wel dat er bomen gekapt moeten worden. De gemeente belooft dat waar mogelijk te compenseren in de directe omgeving.
INFORMATIEBIJEENKOMST
De gemeente wil de komende tijd inventariseren hoe mensen denken over de plannen. Ook wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd op 28 november. Geïnteresseerden kunnen van 19.30 tot 22.00 vragen stellen en hun mening geven.
In januari zal de gemeenteraad over de plannen spreken. Het is de bedoeling dat de raad in februari een besluit neemt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.