Ben Cramer viert zijn 50 jaar in het vak

© RTV Utrecht/Kees Hoogendijk
BAARN - Een feestje ter ere van Ben Cramer: de Baarnse zanger vierde vandaag zijn 50-jarig jubileum als artiest én zijn zeventigste verjaardag, in februari dit jaar. In gezelschap van onder meer André van Duin, Lee Towers en Conny Vink werd duidelijk dat de zanger nog altijd erg geliefd is.
Tijdens de viering kreeg de artiest zijn biografie 'Ben Cramer, meer dan een clown' uit handen van André van Duin. Deze biografie werd geschreven door Hans Smit. Ook werd Cramers nieuwe cd 'Klein Portret' gepresenteerd.

HAPERENDE HITMACHINE

In het boek vertelt Cramer "van A tot Z hoe alles in zijn leven is gegaan", vertelde hij eerder in gesprek met Privé. Onder andere de scheidingen van zijn eerste twee huwelijken met Caroline en Desiree komen aan bod. Ook vertelt Cramer hoe eind jaren 70 "de hitmachine ging haperen", en over zijn problemen met de belastingdienst en hoe hij daarmee omging.
Cramer, die overigens geboren werd als Kramer maar zijn naam met een C beter vond voor zijn internationale carrière, kent een veelzijdige loopbaan. Als zanger werd hij bekend van nummers als De clown en Agata en in de musicalwereld kent het publiek hem als Juan Perón in de musical Evita van Andrew Lloyd Webber.

TELEVISIE

Ook speelde Cramer verschillende gastrollen in Baantjer, Flodder en Costa!. In 2008 had hij een rol als commissaris in de speelfilm Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek.
De zanger is inmiddels voor de tweede keer hertrouwd en woont in Baarn. Uit zijn eerste huwelijk heeft Cramer drie kinderen en uit zijn tweede huwelijk twee. Dochter Shanna Kramer is als (musical)zangeres in zijn voetsporen getreden, Cramer heeft met haar in 2009 een cd opgenomen.

Ben Cramer viert zijn 50 jaar in het vak