Instellingen

Laatste penseelstreek op Panorama Heuvelrug

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
DOORN - Het moet in de toekomst dé toeristische trekpleister van de Utrechtse Heuvelrug worden. Een enorm panoramaschilderij met bekende plekken als het Henschotermeer, Huis Doorn en het Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel. Vandaag is de laatste kwaststreek gezet.
Het kunstwerk is ruim vijftig meter lang en vier meter hoog en de drie kunstenaars hebben er ruim 2,5 jaar aan gewerkt. Nu het klaar is, is dat best even slikken, zegt kunstschilder Heidi Zoestbergen. "Het is natuurlijk ook zo'n gang, hè. `s Maandags en vrijdags ga je hier naartoe en ben je met elkaar en dat zal toch veranderen".
Het mega-schilderij komt in een nieuw gebouw dat speciaal voor het kunstwerk ontworpen wordt. Grote inspiratiebron is het Panorama Mesdag in Den Haag. "Je komt ergens uit een donkere trap van binnen in het centrum", vertelde initiatiefnemer Leo Dekker in april al aan RTV Utrecht. "Daar zit een afdak, zodat je de boven- en onderkant niet kan zien. Dan zie je in een 360 graden-cirkel de Heuvelrug-landschappen."
Het schilderij gaat eerst nog in de opslag, want het gebouw waar het uiteindelijk in komt te staan is nu nog niet af. Najaar 2019 wordt het panorama opgebouwd op landgoed Zonheuvel in Doorn.
Panorama Heuvelrug is na ruim 2,5 jaar af

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.