Instellingen

Vrijwilliger tijdens werkzaamheden bespuugd door mountainbiker

UTRECHTSE HEUVELRUG - Een vrijwilliger die met een bladblazer bezig was het mountainbike-parcours tussen Veenendaal en Elst bladvrij te maken, is woensdag bij Elsterkop in zijn gezicht gespuugd.
"Kennelijk niet naar de zin van een verkeershufter die voor de verandering op de fiets gesprongen was, want onze vrijwilliger werd door deze viespeuk vol in het gezicht gespuugd", schrijft MTB Utrechtse Heuvelrug op Facebook.
Volgens de club die zich bezighoudt met het beheer en onderhoud van mountainbike-routes kreeg een andere vrijwilliger eerder al een klap omdat hij op het pad stond en niet aan de kant ging. "Tsja, het is niet anders. Om het parcours schoon te blazen, moet je er wel op gaan staan."
MTB Utrechtse Heuvelrug is niet te spreken over het gedrag van de mountainbiker. "We willen graag één ding duidelijk maken: deze vrijwilligers steken hun vrije tijd voor jullie plezier in het parcours. Als je dat niet bevalt, hoepel dan lekker op en blijf met je tengels van ze af."
Ook de politie Rhenen reageert geschokt op het bericht. "Asociaal gedrag. Als wijkagenten zeggen wij vaak tegen elkaar: het kan iedere keer weer gekker."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.