Deze week in het nieuws: Ernstig ongeluk en verkeerschaos

PROVINCIE UTRECHT - Het bericht over een aanrijding tussen een auto en een tractor in Leidsche Rijn was deze week het meest gelezen artikel op de site van RTV Utrecht. Ook de artikelen over vijfhonderd kilometer in de provincie en een botsing tussen een auto en een tram werden vaak bekeken.
Een auto en een tractor komen vrijdag in botsing met elkaar in Leidsche Rijn. Meerdere ambulances en een traumahelikopter worden opgeroepen.
De bestuurder van de auto komt door de aanrijding klem te zitten in de auto. Hij wordt door de brandweer uit zijn voertuig gehaald en behandeld door een trauma-arts. De bestuurder van de tractor blijft ongedeerd.
De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.
Het is donderdag de één na drukste avondspits van het jaar. Dat komt door een combinatie van regen, druke en ongelukken.
Op alle snelwegen staan files. Rondom de stad is het om 19.15 uur nog steeds langzaam rijden op de A27 en A12. Op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen staat rond 19.00 uur nog altijd 7 kilometer file. "Utrecht ligt op zijn gat. Wij voelen jullie", twittert de Verkeersinformatiedienst (VID).
Rond 18.00 uur telt de VID 500 kilometer file in het hele land.
Een automobilist raakt zaterdag gewond bij een botsing met een tram. Dat gebeurt op de Weg der Verenigde Naties.
Drie mensen in de tram raken lichtgewond. De bestuurder van de auto wordt uit de auto geknipt en afgevoerd naar het ziekenhuis.
Door het ongeluk ligt het tramverkeer urenlang plat.