RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jongen (15) met drank op achter het stuur betrapt

VEENENDAAL/RENSWOUDE - Een jongen van 15 die flink gedronken had, is dit weekend betrapt door de politie tijdens een controle. De jongen - die uiteraard nog geen rijbewijs heeft - bleek behoorlijk onder invloed van alcohol.

Hij had volgens de politie ruim drie keer zoveel gedronken als is toegestaan voor een beginnend bestuurder.


MEER MENSEN DE FOUT IN

De jongen van 15 was niet de enige die met drank op achter het stuur was gestapt dit weekend. Tijdens de controles in Veenendaal, Rhenen en Renswoude hield de politie in totaal zeven mensen aan die te veel alcohol op hadden. Twee van hen hadden ook nog eens niet de juiste papieren: een had nooit een rijbewijs gehaald, de ander reed met een ongeldig rijbewijs.

Een man van 22 maakte het wel erg bont. Hij had een alcoholwaarde van 855 ugl, waar 88 is toegestaan voor een beginnend bestuurder en 220 voor meer ervaren bestuurders. Volgens de politie wist de man dat hij fout zat, want hij probeerde te vluchten. Na een korte achtervolging is hij alsnog aangehouden. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren.

"Hoewel droevig dat zij in deze toestand de weg op gingen, zijn we blij dat ze tegen onze spreekwoordelijke lamp zijn gelopen", schrijft de politie op Facebook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht