Politie gaat ook langs binnenwegen kentekens checken

PROVINCIE UTRECHT - De politie gaat meer camera's inzetten om de kentekens van automobilisten te checken. Er hangen al 130 van zulke camera's langs snelwegen, maar daar komen 200 locaties langs provinciale wegen bij. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van de NOS.
In deze regio komen de camera's te hangen in Utrecht en Amersfoort. Het gaat om zogeheten ANPR-camera's (automatische nummerplaatherkenning). Deze registreren kentekens en controleren of de eigenaren van de auto's gezocht worden. Het kan bijvoorbeeld gaan om mensen die op de vlucht zijn voor de politie of boetes hebben openstaan.
De nieuwe camera's worden de komende weken bevestigd aan flitspalen op de binnenwegen. De politie hoopt zo meer verdachten te kunnen spotten. Die blijven nu grotendeels buiten beeld zolang ze de snelweg mijden.
"Als bijvoorbeeld een auto gestolen is, willen we hem wel graag zien voor hij de grens over is", zegt Ido Nap van de politie tegen de NOS. "We willen daarom niet alleen zicht hebben op de snelwegen, maar ook op de provinciale wegen. Daarvoor hebben we een aantal strategische plekken uitgekozen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.