Instellingen

Milan (17) redt vrouw en kind uit te water geraakte auto

VEENENDAAL/AMERSFOORT - De 17-jarige Milan ten Broek uit Amersfoort heeft gisteren een vrouw en haar peuter uit het water gered.
De jongen was samen met teamgenoten onderweg naar een zwemwedstrijd, toen ze bij Veenendaal de auto voor hen van de weg zagen raken. De wagen reed vervolgens een vijver in.
Milan aarzelde geen moment. Terwijl zijn teamgenoten 112 belden, dook hij het water in. "Toen ik bij de auto aankwam, had de vrouw de deur al tien centimeter open maar ze kreeg 'm niet verder. Ik heb de deur verder opengetrokken. Toen ik haar eruit wilde halen, kreeg ik haar kind in mijn armen."

HUILEN

Milan ziet dat het de vrouw lukt om zichzelf te bevrijden en dus zwemt hij met haar dochtertje van 2,5 jaar oud naar de kant.
"Toen ze boven kwam, was ze gelukkig al aan het huilen. Dus toen wist ik: het zit goed. Ik ben zo snel mogelijk naar de kant gegaan en heb het kind aan de moeder van mijn teamgenoot gegeven."
Aan de kant wordt het kindje snel in dekens en handdoeken gewikkeld, net als de moeder die inmiddels zelf uit het water is gekomen.

HEEL SNEL

"Het ging allemaal heel snel", zegt Milan. Volgens hem handelde de vrouw in de auto heel kalm en had zij het kind al losgemaakt en vastgepakt, voordat Milan bij de auto was.
"Als zij dat niet had gedaan, had ik echt nog de auto in moeten duiken. We hebben precies de juiste dingen gedaan binnen een paar seconden."

MEDAILLE

Milan heeft gelukkig een handdoek en extra kleren bij zich. Vijf minuten later zit hij alweer in een andere auto met teamgenoten, op weg naar de wedstrijd.
Daar presteert hij het om derde te worden. "Maar op zo'n moment boeit dat helemaal niks. Ik had mijn medaille al binnen zeg maar. Levens redden is toch echt wel wat meer waard dan het winnen van een medaille."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.