Instellingen

Vanaf vandaag: niet meer gratis parkeren bij Driebergen-Zeist

Artist impression van de parkeergarage.
Artist impression van de parkeergarage. © ProRail / Aan de Stegge Twello
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/ZEIST - Automobilisten kunnen vanaf vandaag niet meer gratis parkeren bij station Driebergen-Zeist. Gebruikers van een gloednieuwe parkeergarage betalen nu minimaal een euro voor een uur en zes euro voor een dag.
Met de ingebruikname van de garage wordt het gratis P+R-terrein vlakbij de A12 gesloten. In het nieuwe energieneutrale gebouw met vijf parkeerlagen kunnen zeshonderd auto's worden gestald.

PARKEERPROBLEMEN

Volgens ProRail is daarmee de parkeerproblematiek rondom het station Driebergen-Zeist wel opgelost. De omgeving had jarenlang te maken met een hoge parkeerdruk en onvoldoende ruimte. In de directe omgeving van het station voert de gemeente Zeist vergunningparkeren in.
De nieuwe parkeergarage wordt beheerd door Q-Park. Treinreizigers die in- én uitchecken met een OV-chipkaart of dagkaart kunnen tegen een gereduceerd bedrag parkeren of met korting een abonnement aanvragen.
Van 13 tot 18 november is in de ochtendspits bij de inrit van de nieuwe parkeergarage een assistentieteam aanwezig om automobilisten op weg te helpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.