"Overheid houdt informatie achter over tijgermug in Veenendaal"

VEENENDAAL - Het platform Stop Invasieve Exoten stapt naar de rechter om meer informatie te eisen over de plekken waar in Veenendaal tijgermuggen zijn gevonden. Volgens het platform houdt de overheid daarover onterecht informatie achter.
De informatie is volgens Stop Invasieve Exoten relevant om de herkomst van die tijgermuggen te achterhalen, mogelijk een bandenbedrijf in de nabijheid van de betreffende woonwijk. "Ook lijkt het erop dat er documenten worden achtergehouden, zoals meldingen van bewoners over gesignaleerde tijgermuggen en een presentatie die op het gemeentehuis is gehouden", aldus het platform.

TIJGERMUG

De tijgermug, die in Nederland van oorsprong niet voorkomt en ziektes als knokkelkoorts en zika kan overbrengen, werd vorig jaar op verschillende plekken in Veenendaal gevonden. Stop Invasieve Exoten zegt dat de exacte vindplaatsen relevant zijn om te achterhalen hoe de muggen in Nederland zijn terechtgekomen.
Volgens Stop Invasieve Exoten weigert de overheid de precieze vindlocaties openbaar te maken om de privacy van bewoners te beschermen, maar het platform vindt dat onzin.

NVWA

De Voedsel- en Warenautoriteit heeft sinds vorig jaar zeker 25 volwassen tijgermuggen, 44 larven en vier poppen van muggen
in Veenendaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.