Instellingen

Rhenense amateurkoks maken 'kleurrijk' kookboek

© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
RHENEN - Vijftig amateurkoks in Rhenen hebben een kookboek geschreven. In het boek komen 21 nationaliteiten aan het woord, die samen verantwoordelijk zijn voor vijftig gerechten.
Maria Rezek en haar moeder Warda Ghossen horen bij de 'koks' die in het Kleurrijk Kookboek Rhenen staan. Hun recepten zijn komkommersalade (laban bi giaar) en een gerechtje met filodeeg (ouzi). Bij alle koks staat in het boek ook een verhaaltje over hem of haar.
Ook een Afghaanse vrouw maakte een gerecht. Zij kwam bij het project via haar taalmaatje, iemand van wie ze Nederlands leert. Taalmaatje Marianne van Veldhoven: "Ze is net in Nederland en ik kreeg de oproep in de sociale media. En ik dacht meteen, dat is leuk voor die vrouw! Ze houdt van koken en ze wil later ook een restaurantje beginnen. Laten we dit samen gaan doen!"

EERSTE EXEMPLAAR

Afgelopen zaterdag werd het eerste exemplaar van het boek aangeboden aan burgemeester Hans van der Pas. Vanaf vandaag is het boek te koop, op diverse plaatsen in de gemeente Rhenen. Het boek kost een tientje.

Verslaggever Robert Jan Booij sprak vanochtend over het bijzondere kookboek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.