Instellingen

Burgemeester sluit drugshuis in Oudewater

Begin oktober werd de hennepkwekerij in het pand aan de Heemraadsingel ontmanteld.
Begin oktober werd de hennepkwekerij in het pand aan de Heemraadsingel ontmanteld. © WoerdenTV
OUDEWATER - Een hennepwoning aan de Heemraadsingel in Oudewater gaat drie maanden dicht. Dat heeft burgemeester Pieter Verhoeve besloten.
Begin oktober ontmantelde de politie een wietkwekerij in het pand na een inval. Op de zolder van het pand stonden 39 hennepplanten. Er werden twee mannen van 39 en 49 jaar aangehouden en de politie nam een grote hoeveelheid gedroogde wiet in beslag. In juli deed de politie ook al een inval in een pand aan de Oude Singel.
Oudewater kampt al langer met drugsproblematiek. Samen met de politie probeert de gemeente de overlast terug te dringen en de handel te bestrijden. Daarbij doen zij meer en meer een beroep op de inwoners. Onder andere door het promoten van Meld Misdaad Anoniem. Een ander voorbeeld is een recente sms-actie van de politie, waarbij een bericht werd gestuurd naar de telefoonnummers die voorkwamen in de mobieltjes van twee opgepakte drugsdealers.
Op grond van het zogenoemde Damocles-beleid kan de burgemeester panden (tijdelijk) sluiten als er drugspraktijken plaatsvinden. Verhoeve: "Hennepteelt is minder onschuldig dan het lijkt. Het is een misdrijf en dus strafbaar. Bovendien is een hennepkwekerij gevaarlijk voor de omgeving, want er kan bijvoorbeeld brand ontstaan. Daarom roepen wij inwoners op om voor hun eigen veiligheid melding te doen van criminele praktijken."
Omwonenden van het inmiddels gesloten pand aan de Heemraadsingel zijn per brief geïnformeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.