Extra dag gratis parkeren bij station Driebergen-Zeist door storing

DRIEBERGEN-RIJSENBURG/ZEIST - De splinternieuwe parkeergarage bij station Driebergen-Zeist kampt al op de eerste dag met een technische storing. Daardoor kunnen automobilisten vandaag toch nog gratis parkeren.
Volgens een woordvoerder van de NS is er iets mis met de betaalautomaten. De beheerder heeft ervoor gekozen vandaag de slagbomen handmatig open te zetten. Vandaag zou juist voor het eerst betaald moeten worden voor een parkeerplaats bij het station.
"We hebben hier zeven maanden lang aan gewerkt", aldus de woordvoerder. "Op de eerste dag loop je dan tegen dit soort dingen aan. Gelukkig is er snel geanticipeerd. De klanten hebben een mazzeltje vandaag." Naar verwachting is de storing morgen verholpen en is gratis parkeren bij het station echt verleden tijd.
De nieuwe parkeergarage wordt beheerd door Q-Park. In het nieuwe energieneutrale gebouw met vijf parkeerlagen kunnen zeshonderd auto's worden gestald. Treinreizigers die in- én uitchecken met een OV-chipkaart of dagkaart kunnen tegen een gereduceerd bedrag parkeren of met korting een abonnement aanvragen.