RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Perry Sport weg uit pand aan Vredenburg

UTRECHT - De vestiging van Perry Sport aan het Utrechtse Vredenburg verdwijnt.

In het voorjaar verhuist de winkel naar de oude ingang van Hoog Catharijne. Deze zogenoemde flagshipstore krijgt een compleet nieuwe look. Wat er met het pand aan het Vredenburg gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

"Perry Sport is al ruim een eeuw aanwezig in Utrecht en daarom een logische keuze voor een tweede flagshipstore", aldus de onderneming.

Unlimited Sports Group (USG), het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, werd begin 2016 failliet verklaard. JD Sports nam de winkels over en bracht het aantal vestigingen van Perry Ún Aktiesport terug tot ruim honderd.

Perry sloot het afgelopen jaar zes winkels in voornamelijk de kleinere steden. "Ons concept is te groot om in B-locaties te blijven zitten", zei sales & marketing director Bote Galema daarover. "De focus ligt op de grote steden en A-locaties." Op dit moment heeft Perry 39 winkels verspreid door het hele land.

De geschiedenis van Perry Sport gaat terug tot 1866, toen in Amsterdam het eerste Nederlandse filiaal van The English American Warehouse Perry & Co de deuren opende.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht