Instellingen

"Gym is weer hot" door Meester Matthijs uit Woerden

© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
WOERDEN - Leraar Matthijs Jansen heeft een regelrechte hit in handen. De Woerdenaar filmt zijn lessen en plaatst ze op internet. Zijn filmpjes gaan viral. Met als hoogtepunt een les met daarin het spel Mastermind. 3,3 miljoen mensen keken al naar dat filmpje.
Matthijs geeft geen standaard gymlessen, maar spellessen. Er wordt dus geen trefbal gespeeld: "Want dan staat de halve klas te wachten tot ze de bal krijgen", aldus Matthijs. Hij bedenkt spellen waardoor de hele klas in beweging komt en nadenkt over wat ze doen.
In zijn laatste filmpje doet de klas de 'doorgeefestafette'. Ze proberen een stang van de ene naar de andere kant te krijgen, zonder die te laten vallen. Eén voor één ruilen de kinderen van plek, van achterin de rij weer naar voor. Ruim 800 mensen deelden het filmpje en er wordt massaal op gereageerd.

INTERNATIONAAL

Met zijn mobiel filmt Matthijs die lessen en hij plaatst ze op zijn
. "Dat is een heel groot succes geworden. In de eerste week werd het opgepikt door 1000 volgers. En nu gaan we richting de 50.000", zegt de leraar met een grote glimlach.
En dat leidt tot aandacht uit de hele wereld: "Ik krijg reacties vanuit Amerika, Australië, Scandinavië, Canada en Zuid-Amerika. Mensen zeggen: wat een leuke pagina heb je!", zegt Matthijs.

HAAR GOED

Gymmen is op zijn school weer een populair vak, door meester Matthijs. De kinderen zijn niet weg te slaan uit het gymlokaal: "Meester, ik heb m'n haar gedaan voor de camera. Ze vinden het helemaal fantastisch."
En dat blijkt wel uit de reactie van één van de meiden uit groep 5: "Ik vind het de leukste meester van de school. Maar we hebben ook maar één meester", lacht ze.

Meester Matthijs uit Woerden maakt gym weer "hot"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.