Instellingen

Docenten krijgen zelf les om studenten op toekomst voor te bereiden

AMERSFOORT - Afgestudeerde studenten schrikken nog weleens als ze aan hun eerste baan beginnen. De praktijk blijkt lang niet altijd aan te sluiten bij hun studie. Om die kloof te overbruggen is in Amersfoort de derde Dag van de Docent georganiseerd.

PICNIC

Ruim honderd leraren kunnen vandaag hun kennis bijspijkeren. Ze gaan op bezoek bij een reeks bedrijven, die ze zelf mogen uitkiezen. Een mooi voorbeeld is volgens de organisatie het Amersfoortse Picnic, dat boodschappen thuis bezorgt. "Daar werken veel studenten en zo kunnen leraren zien wat er van hun wordt verwacht", zegt initiatiefnemer Sylvia Krebber. "Het verandert snel, denk aan robotisering, ze moeten bij blijven."

LESSTOF

De Dag van de Docent is een initiatief van de verschillende ondernemersverenigingen in Amersfoort. Volgens Krebber is er veel aandacht voor de kloof tussen school en praktijk. "Docenten werken veel met de lesstof die soms al een paar jaar oud is. Maar de arbeidsmarkt gaat veel sneller. Dat nemen we ze niet kwalijk, zeker niet, maar we vinden het wel belangrijk dat ze bijblijven."

SAMENWERKEN

Wel ziet de organisatie dat die kloof steeds kleiner wordt. Zo zijn er scholen die meer zijn gaan werken met bedrijven. "Een bedrijf kan opdrachten neerleggen bij de studenten en dan kom je veel meer in de praktijk terecht en dat is een prachtig begin van een goede aansluiting."
Behalve een bezoek aan bedrijven is er ook een gezamenlijke bijeenkomst waar docenten kunnen netwerken met mensen uit het bedrijfsleven.

Dag van de Docent moet kloof tussen school en praktijk verkleinen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.