Nieuwe supermarkt moet winkelcentrum Nieuwegein weer leven inblazen

NIEUWEGEIN - Het Makado-winkelcentrum in de Nieuwegeinse wijk Wijkersloot is uitgestorven, merkte SP-raadslid Frans Mulder op. Door werkzaamheden is het plein nauwelijks bereikbaar en bovendien wacht de buurt al maanden op een supermarkt.
De Jumbo aan het Makadocenter vertrok in april en de komst van de vervanger laat al maanden op zich wachten. Tegelijkertijd zijn ook alle parkeerplekken rond het winkelcentrum op de schop gegaan, waardoor de winkels al maandenlang lastig te bereiken zijn. Die verbouwing verloopt verre van volgens schema, door problemen met de aannemer en de vergunningen liepen vertraging op. De SP heeft vragen gesteld in de gemeenteraad.

WINKELIERS

Karin de Groot van de ondernemersvereniging van het Makado-winkelcentrum kan niet wachten tot er weer een publiekstrekker is. "Zelfs de grotere ondernemers hebben last van het feit dat er geen supermarkt is." Ook de afsluiting van het parkeerterrein en het pleintje bij het winkelcentrum zit de ondernemers flink dwars. "De supermarkt gaat uitbreiden. Dat wordt wel heel erg mooi, maar het nadeel ervan is dat er allemaal hekken omheen staan en auto's niet meer kunnen parkeren."
Het einde van de misère bij het winkelcentrum lijkt ook volgens de winkeliers in zicht. Volgens de huidige planning gaat over een maand eindelijk de nieuwe Boon's Markt open. "Het is te hopen dat daarmee de mensen weer terug komen. Iedereen was gewend aan Jumbo, nu komt er een Boon's. De mensen moeten weer even de weg zien te vinden. Maar we hebben een heel leuk plein, dus ik ben niet zo bang."

REACTIE WETHOUDER

Wethouder Johan Gadella (VVD) laat in een schriftelijke reactie aan RTV Utrecht weten dat er veelvuldig contact is geweest met de eigenaar over de verbouwing en versnelling daarin. "De positie van de winkeliers is daarbij meermalen aan de orde geweest, geregeld heeft hij contact met zijn huurders over de situatie. gezamenlijk belang daarin is zo snel mogelijk tot in bedrijfstelling van de nieuwe Boon supermarkt te komen aldaar. Ook ambtelijk is meegedacht om een en ander te versnellen."
Inmiddels zijn de parkeerplekken rondom het winkelcentrum volop beschikbaar, aldus de wethouder. "De bouwplaats is verkleind en daardoor zijn ook meer parkeerplekken beschikbaar gebleven. En er is tijdelijke wegbewijzering aangebracht. Na afronding van de verbouwing komen de gebruikte parkeerplekken voor de verbouwing aan de binnenzijde van het Makadocentrum ook weer terug."

Supermarkt moet Makado-winkelcentrum nieuw leven inblazen