Apaches blijven vliegen, ondanks helikopterongeluk

PROVINCIE UTRECHT - De Apaches van de Koninklijke Luchtmacht blijven 's avonds vliegen boven de provincie Utrecht. Er is een laagvlieggebied boven de regio en een deel van Gelderland. Gisteravond vloog een Apache tegen een bliksemdraad in Zoelmond.
De plek van het ongeluk wordt nog gemeden. Verder worden de avondvluchten gewoon uitgevoerd net als anders. De Luchtmacht biedt wel excuses aan: "De vliegers zijn erg geschrokken. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. We vinden het ontzettend vervelend dat mensen getroffen zijn door de stroomstoring."

LAAGVLIEGEN

De vlucht gisteravond was een geplande training bij duisternis. Met het laagvliegen moesten radarsystemen omzeild worden. De Apaches mochten tot 35 meter hoogte vliegen of zoveel lager als voor de missie nodig was.
Inmiddels loopt er een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie. Daaruit moet blijken of er verwijtbare fouten zijn gemaakt.

DIEPVRIES

Door het helikopterongeluk zaten 24.000 huishoudens in
zonder stroom. Ook vandaag leidt dat nog tot moeilijke situaties. Dagelijkse boodschappen zijn bijvoorbeeld moeilijk te halen, omdat diverse winkels hun voorraden moesten weggooien. De diepvries en koeling hadden namelijk lange tijd geen stroom.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.