Pinautomaten op de schop door internetbankieren en plofkraken

Provincie Utrecht - Er is een grote overlap van pinautomaten, omdat elke bank een eigen machine heeft. Daarom zullen veel merkautomaten worden ingewisseld voor algemene automaten. Daardoor verdwijnen er pinmachines. Maar er komen her en der ook automaten bij, in dunbevolkte gebieden of plekken waar het juist heel druk is.
PLOFKRAAK
Volgens de banken zijn eigen automaten te duur geworden, omdat minder mensen geld uit de muur trekken. Daarnaast worden veel automaten gesloten of verplaatst voor de veiligheid. Bijvoorbeeld als ze onder appartementen zijn ingemetseld. De rísico's voor omwonenden bij een plofkraak zouden zo kleiner worden.
Vanaf volgend najaar moeten de pinautomaten aangepakt worden. Eind 2020 moet die operatie klaar zijn. Andere banken kunnen zich aansluiten bij het initiatief.
BEVEILIGING
De Rabobank Rijn en Vechtstromen ging eerder al de [link]https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1615484/maatregelen-tegen-plofkraken-veiligheid-voor-gemak.html|strijd[/link] aan met criminelen. Zij sluiten sinds midden dit jaar automaten 's nachts af en zetten beveiligers in. In navolging daarop nam de bank die maatregelen in het hele land.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.