Nog dit jaar extra geld voor meer personeel in de zorg

PROVINCIE UTRECHT - Het kabinet maakt nog dit jaar 30 miljoen euro vrij voor het aanpakken van personeelstekorten in de zorg. Met dat geld moeten medewerkers om- en bijgeschoold worden.
UtrechtZorg houdt zich bezig met de arbeidsmarkt in de zorg en is blij: "Dit betekent een impuls voor opleidingsprojecten die gericht zijn op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde medewerkers en omscholing binnen de organisatie via gekwalificeerde scholing".
In de hele kabinetsperiode moet in totaal 320 miljoen euro geïnvesteerd worden. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid: "Het is alle hens aan dek. Tot 2025 hebben we ongeveer 100.000 tot 125.000 nieuwe medewerkers in de zorg nodig. Samen met werkgevers en werknemers moeten we daarom fors aan de slag met gerichte plannen om personeel te behouden, aan te nemen en op te leiden."

SUBSIDIES

Met het geld hoopt UtrechtZorg dat werkgevers met ideeën komen om zorgverleners binnen hun organisatie op de goede plek te krijgen en houden. De organisatie staat in contact met 70 zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, het UWV WERKbedrijf, de provincie en gemeenten. De stichting gaat na het verzamelen van de ideeën, kijken welke werkgevers in aanmerking komen voor subsidies.

WERKDRUK

Ook in onze regio is veel te doen geweest om de personeelstekorten in de zorg. Zo werd er bij de Schutse in
begin oktober flink actie gevoerd, voor een extra medewerker in de nacht. De tekorten lijden tot grote werkdruk bij het personeel, blijkt uit een recente
door beroepsvereniging V&VN in Utrecht onder 17.000 leden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.