Instellingen

Wethouders roepen op tot maatregelen tegen huisjesmelkers

UTRECHT - Wethouders van twaalf studentensteden, waaronder Utrecht, roepen in een brandbrief minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren op om maatregelen te nemen tegen huisjesmelkers.
Die maken misbruik van het gebrek aan woonruimte door studenten veel te hoge huren in rekening te brengen. Ook zouden huisjesmelkers hun huurders intimideren als zij te hoge huren of gebrekkig onderhoud melden bij de huurcommissie.
De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (Wonen) stuurt de brief mede namens de studentensteden Delft, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Wageningen.

BOETES

De gemeenten willen dat de minister hen de mogelijkheid geeft om verhuurders bij overtredingen van huurregels te kunnen straffen met boetes en dwangsommen.
De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) staat achter de oproep van de wethouders. "Wij zijn blij dat de wethouders het probleem erkennen en wij steunen hen dan ook in hun oproep. Wij verwachten van de nieuwe minister dat ze maatregelen neemt om deze uitbuiting te stoppen", aldus voorzitter Tariq Sewbaransingh. Ook de bond wijt de problemen aan het ontbreken van sancties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.