Instellingen

Kroeg K-sjot in Utrecht moet dicht, uitbater gaat in beroep

UTRECHT - Locoburgemeester Victor Everhardt heeft Het K-sjot aan de Oudegracht aan de werf in Utrecht per direct gesloten. Oorzaak zijn verschillende geweldsdelicten, meldt de gemeente vandaag.
Een geweldsdelict waarbij gasten van een naastgelegen café bedreigd zijn vormde de spreekwoordelijke druppel. De exploitant van K-sjot had voor een eerder incident al een waarschuwing gehad.
Uitbater Lionel Bloemrijk is van mening dat hij gewoon open mag blijven, laat hij weten aan RTV Utrecht. "We hebben bezwaar aangetekend en gaan onze zienswijze geven." Zolang het proces loopt wil hij verder geen uitlatingen doen.

SHISHA-LOUNGE

De locoburgemeester heeft vandaag ook besloten dat restaurant Platinum Lounge aan de Andesdreef in de wijk Overvecht dicht moet. Hier zou geen restaurant worden geëxploiteerd, maar een shisha-lounge.
Er was wel een menu in het pand, maar de ingrediënten waren slechts zeer beperkt aanwezig. Bovendien zorgde het pand voor overlast. Everhardt heeft de vergunning ingetrokken, waardoor het horecabedrijf per 22 november moet sluiten. De uitbater kan ook hier nog in bezwaar en beroep tegen het besluit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.