Fietsersbond vecht fietsverbod Oudegracht aan

UTRECHT - De Fietsersbond tekent bezwaar aan tegen het verbod om te fietsen op de Oudegracht. De gemeente Utrecht wil het voetgangersgebied in de binnenstad uitbreiden met het stuk Oudegracht tussen de Potterstraat en de Hamburgerstraat.
De Fietsersbond wil dat het winkelgebied toegankelijk blijft voor fietsers. Dat kan volgens de belangenvereniging eenvoudig door de Oudegracht als wandelstraat in te richten, waar de fiets te gast is, maar niet verboden. De drukte kan wel worden verminderd door te zorgen voor een echt aantrekkelijke fietsroute door de binnenstad via het Domplein en de Lange Nieuwstraat.

GEEN PROBLEEM

De Fietsersbond vindt de drukte op de Oudegracht sowieso niet zo'n groot probleem. Het gaat weinig tot nooit mis, zegt voorzitter Peter van Bekkum: "Uit onderzoek blijkt dat als het erg druk is, fietsers niet op de Vismarkt rijden. Of ze fietsen er langzaam of stappen af."

IRRITATIE

Uit ander onderzoek zou verder nog blijken dat een verbod zonder een aantrekkelijke alternatieve route ook niet werkt. Fietsers zullen het verbod negeren en dat leidt volgens de Fietsersbond alleen maar tot meer irritatie tussen voetgangers en fietsers.
De gemeenteraad praat morgen over de uitbreiding van het voetgangersgebied.

De fietsersbond vecht het fietsverbod op de Utrechtse Oudegracht aan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.