RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stadsbaantunnel gaat een week op slot

UTRECHT -

De Stadsbaantunnel langs de A2 bij Leidsche Rijn gaat een week dicht voor herstelwerkzaamheden. De betonnen constructie voor de tunnel wordt aangepakt zodat er in de toekomst geen stukken meer vanaf kunnen vallen.

In de zomer was de tunnel wekenlang op slot, omdat er gevreesd werd voor de veiligheid van het wegverkeer. In de middenberm lag een brok beton, dat door bevriezing los was gekomen van de zogeheten pergola voor de tunnel. Langdurig onderzoek wees uit dat er geen direct gevaar was en dat er later nog maatregelen konden worden genomen om de constructie te verstevigen.

Die werkzaamheden worden van 20 november tot en met 26 november uitgevoerd. Daarvoor is het noodzakelijk om de tunnel af te sluiten. Tegelijkertijd zullen nog een aantal andere werkzaamheden worden uitgevoerd, zegt de gemeente, zodat het aantal sluitingen van de tunnel wordt geminimaliseerd.

De Stadsbaantunnel loopt parallel aan de A2-tunnel en verwerkt het lokale verkeer van en naar Leidsche Rijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -