Instellingen

Airbnb-toerist ontdekt Utrecht: 50.000 boekingen in 2016

UTRECHT - Steeds meer Utrechters verhuren hun huis of een deel van hun huis via Airbnb. De stad staat vierde op de Nederlandse ranglijst. Dat meldt het verhuurplatform.
In Utrecht hebben vorig jaar 2100 verhuurders 49.800 gasten verwelkomd bij hen thuis. Een op de vijf reizigers is Nederlands en een meerderheid komt uit Amsterdam.
Lokale verhuurders hebben gezamenlijk een inkomen van 6 miljoen euro verdiend, terwijl Airbnb-gasten naar schattting 27 miljoen euro uitgaven in Utrecht.

EXTRA INKOMEN

Een gemiddelde verhuurder op Airbnb in Utrecht deelt zijn of haar woning 25 dagen per jaar en verdient hier een extra inkomen van 2.000 euro per jaar mee. Een typische verhuurder is 36 jaar oud.
Airbnb wordt vaker gebruikt tijdens grote evenementen. Er waren vorige maand 1100 aankomsten in het weekend van de Singelloop, een toename van 22 procent in vergelijking met dezelfde periode een week eerder. Tijdens de eerste Utrechtse Canal Pride Parade in juni 2017 waren er 1000 aankomsten op Airbnb, een toename van 8 procent vergeleken met dezelfde periode een week eerder.
"We delen deze nieuwe cijfers over Utrecht omdat Airbnb openheid en transparantie voorstaat", zegt Bo de Koning van Airbnb. "De cijfers laten zien dat Airbnb bijdraagt aan een diversificatie van toerisme en nieuwe economische kansen biedt aan lokale bewoners en hun buurten. Airbnb verandert de manier waarop bezoekers Utrecht beleven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.