"Luidruchtige goederentreinen in nacht nog steeds mogelijk"

PROVINCIE UTRECHT - Elf Utrechtse gemeentes maken bezwaar tegen het besluit van het Rijk over de 'geluidsbelasting' die treinverkeer mag opleveren. De gemeentes willen dat het toegestane geluidsniveau lager wordt.
De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft op 6 september besloten om de toegestane hoogte van de geluidsbelasting door treinverkeer te verlagen. De gemeenten vinden dat een goede stap, maar het moet volgens hen nog lager worden.
"Het besluit van de minister biedt nog te veel ruimte om het geluid van het treinverkeer te laten toenemen", stelt Anco Goldhoorn, wethouder van Milieu in De Ronde Venen. "Het is bijvoorbeeld mogelijk om 's nachts luidruchtige goederentreinen in te plannen."
Volgens hem kan er op dit moment een 'sterke groei' van de geluidsbelasting plaatsvinden. "Als het Rijk onze bezwaren overneemt, dan wordt het toegestane geluid langs het spoor lager. Dat is duidelijker en beter wat ons betreft."
De andere gemeentes die bezwaar maken zijn Bunnik, De Bilt, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woerden en Zeist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.